Boren
Door: Martine
Blijf op de hoogte en volg Martine
11 Oktober 2007 | Costa Rica, San José
ik las een oprmerking, dat mijn verhalen wel erg lang waren, dus ik zal nu deze week in twee keer vertellen zodat het twee iets kortere stukken zijn. Maandag overdag kon ik verder met het invoeren van gegevens, lekker werk dus. S'avonds zou ik boodschappen gaan doen(zoals elke maandag) en daarna nog zwemmen. De auto zou echter pas om half zeven terug zijn, dus ik dacht ik doe slim ik maak mijn eten alvast klaar, want voordat we terugzijn is het vast laat. Zoals het hier hoort was de auto neit om half zeven terug, maar pas om kwart voor 8! Dus tegen de tijd dat we terug waren was het tien uur, en toen moest ik nog avond eten. Op zich is dat natuurlijk wel te overleven, maar ik moest dinsdag om 5 uur opstaan. Ik ging namelijk voor het eerst echt op veldwerk en de plantage waar we heen gingen was anderhalf uur rijden. Het vertrek van dus om 6 uur!
Het veldwerk gaat hier heel anders dan ik gewend ben. Ik krijg altijd een assistent en een werker mee en van de plantage zelf komt er ook nog een werker bij. Dus je loopt met z'n 4en over de plantage en ik hoef alleen maar aan te geven waar ik wil boren. Daar gaan we dan heen, de 2 werkers boren het gat, leggen het bodemprofiel netjes neer en wachten totdat ik klaar ben met beschrijven. Als je naar een ander punt moet lopen, hoef je zelf nix te dragen, alle spullen hangen aan de kabels waar ook de bananen mee vervoerd worden. Die kabels lopen door de hele plantage en zijn echt multifunctioneel, voor trossen bananen, tonnen met water, mensen en dus onze spullen. Ik moet er heel erg aan wennen dat alles oor je gedaan wordt, maar dinsdag was ik samen met 1 van mijn begeleiders en die zei dat het compleet normaal was. Als je om 6 uur vertrekken al vroeg vind(en dat vind ik!) dan wordt het volgende week nog erger. Dan vertrekken we namelijk op dinsdag en woensdag om 5 uur!
Dinsdag ben ik ook voor het eerst uit eten geweest hier(tijdens de lunch). Jemig wat eten ze hier veel! Ik had rijst, bonen, pasta, kip in saus, sla en een halve avocado. Superlekker, maar echt wel genoeg voor 2 maaltijden. Volgens Juan, die me meenam, zou ik het wel opkrijgen, nou mooi niet dus.
Dit weekend ga ik naar tortugero om schildpadden te kijken! ik zal mijn fototoestel meenemen, zodat ik ok weer wat foto's kan plaatsen!
Groetjes Martine
Groetjes Martine
12 Oktober 2007 - 21:29
Annemarieke:
Hoi Martine,
Ik vind je verhalen niet te lang , hoor.
Je kunt het erg goed vertellen!
Veel plezier dit weekend!