Kerst en Punks
Door: Martine
Blijf op de hoogte en volg Martine
28 December 2008 | Zwitserland, Davos
Maandag begon mijn werkweek weer en omdat ik deze week al mijn meetapperatuur wilde installeren, werd het een beetje stressen. Ik moest mijn calibratie experiment van de week ervoor nog uitwerken en allerhande zaken bij elkaar zoeken voor mijn de rest van mijn experimenten. Zo moest ik op maandagmiddag 50 bamboestokken ophalen in het centrum van Davos. Omdat ik dacht dathethandig was had ik 1 van de oude rugzakken meegenomen om alle bamboestokken in te doen. De stokken waren netjes afgeleverd bij een bloemenzaak en daar kon ik ze ophalen. Het meisje achter de toonbank kon geen normaal Duits praten, maar ze verstond het gelukkig wel. Uiteindelijk kreeg ik de stokken mee en werd de rekening opgestuurd naat het SLF. De rest van de dag bestond uit spullen halen bij de werkplaats, spullen halen bij de electriciens en mijn experiment uitwerken. Om half 8 vond ik het wel genoeg en kon ik precies nog even boodschappen doen bij de supermarkt.
Dinsdag zou er een nederlandse scholier uit 3 VWO met mij meelopen. Ze moest op school een stage van 1 dag lopen en omdat haar moeder in Davos woont leek het haar wel een leuk idee omdat hier te doen. Via haar huisbaas werd ze doorgestuurd naar Tobias die meteen zei: ik heb een nederlandse student, misschien is dat wel leuk. Mij kwam het wel goed uit want ik moest op 30 bamboe stokken een centimeter schaal maken, erg saai, zeker in je eentje. We zijn daar tot twee uur mee bezig geweest en daarna kondern we eindelijk naar mijn meetveld om wat dingen te installeren. Het was erg gezellig met z’n tween en ze vond alles interessant en hield goed mee. Wel vond ze het een lange dag, voor haar van 9 tot half zes, voor mij van 8 tot 7. Omdat we dinsdag zo laat in het veld waren, waren we nog lang niet klaar met dingen installeren, moesten we woensdag nog een keer. Het weer was prachtig maar koud, weer zo’n -5. We hebben onze 30 bamboestokken genistalleerd en nog een paar kuilen gegraven. Gelukkig waren we met z’n tween en alles ging best snel. Om half twee waren we weer terug en toen moest ik skieen omdat het zulk mooi weer was. Eigenlijk was iedereen van het SLF om twaalf uur vrij in verband met kerstavond, maar dat ging dus voor mij niet op. Er bleef nog wel wat tijd over om te skien. Toen de lift dicht ging, was ik ook ebst koud en moe en was het ook de hoogste tijd om boodschappen te halen. Om 7 uur kwam mijn vader aan in Davos en s’avonds aten we lekkere kaasfondue, want ik had weinig zin om te koken.
Donderdag eerste kerstdag stond in het teken van uitslapen, lezen, een beetje wandelen en koken. Tijdens de kerstviering van het SLF bleek dat Juliette(een franse postdoc) de hele kerst alleen thuis nodigdzou zitten en omdat ik dat niet vond kunnen, heb ik haar (in overleg met mijn vader natuurlijk) uitgenodigd voor ons kerstdiner. Omdat een hele kip het enige betaalbare vlees is in dit land aten we kip uit de oven. Ondanks dat ik dat nog nooit klaargemaakt had was het erg lekker. Juliette vond het ook erg leuk bij ons en wij vonden het gelukkig ook gezellig dat zij er was. Bovendien gaf ze ons nog een paar nuttige tips over waar we konden wandelen de volgende dag.
Vrijdagochtend heb ik mijn vader om halfnegen uit zijn warme bedje gehaald om te gaan wandelen. Na enig protest wilde hij toch mee. We gingen met de lift omhoog om vervolgens weer naar beneden te lopen. Er stond zo’n twee en een half uur voor deze wandeling, maar nu twee uur stonden we al weer beneden in het dorp. Na wat boodschappen was er nog genoeg tijd voor mij over om te skien, want het was nog steeds zulk mooi weer en dus had ik heel veel zin om te skien. De rest van de dag was heel relaxed, er was nog genoeg eten van de dag ervoor.
Zaterdag was het tijd om naar Zurich te gaan. Om half twaalf waren we in Zurich en had ik een duidelijke missie. Ik wilde een nieuwe trui, muts en een paar nieuwe schoenen kopen. De trui en muts vond ik vrij snel bij de H&M, de enige kleding winkel die betaalbaar is in Zwitserland. Het kopen van schoenen was een veel groter probleem. Ik wilde graag schoenen waar ik ook mee door de sneeuw kan lopen, maar die er toch wat modieuzer uitzien dan mijn bergschoenen. Alle schoenen die ik vond waren of te duur of lelijk of zonder profiel. Uiteindelijk vond ik een soort nep Dr. Martens voor 25 euro, dikke prima dus. Verder hebben we een beetje rondgelopen, weinig cultureels gedaan en lekkere pizza gegeten. Toen was het alweer tijd voor de terugreis. Na onze overstap in Landquart kwamen in een cuope terecht met een stuk of 8 jonge punkers. De ene stond met haarlak de hanekam van de ander in model te brengen en ik vroeg of ik daar een foto van mocht maken, dat mocht. De rest van de coupe kon de punkers niet echt waarderen, maar wij vonden het eigenlijk wel grappig. Ze waren wel een beetje lawaaiig, maar deden verder niemand kwaad. Wij kregen spontaan nog een biertje van ze en hebben best wel om/met ze kunnen lachen. Toen we allemaal de trein uitmoesten kwamen ze ook nog even afschied nemen en eentje zei nog iets in de trant van: jullie zijn echt tof. Supergrappige treinreis dus! Eenmaal thuis gingen we vroeg slapen, want ik wilde zondagochtend skien!
Zo gezegd zo gedaan dus, om half negen stond ik op om zo vroeg mogelijk op de piste te kunnen zijn. Om half tien was het nog super rustig en het skien gaat al steeds beter. S’middags was het weer tijd om te wandelen. We hebben een rondwandeling gemaakt en zijn daarna weer naar het dorp teruggelopen. Winan wilde vanavond graag weer kaasfonduen en ik had niet echt een beter idee, dus hebben we dat maar gedaan. Nu zitten we een beetje tv te kijken en zit ik mijn wekelijkse verhaal weer te typen. Morgen gaat mijn vader weer naar huis en begint mijn korte werkweek van twee en een halve dag weer.
Fijne Oud & Nieuw allemaal!
Fijne Oud & Nieuw allemaal!
29 December 2008 - 14:15
Iris:
Hallo,
Kom via internet bij je site terecht, ben op het moment ook in Zwitserland, mijn vriend is er aan het werk. En we vieren hier ook Oud en Nieuw. Weet jij toevallig waar iets leuks te doen is deze avond? We zitten in de buurt van Geneve.
Heel erg bedankt alvast!
Nog heel veel plezier en succes in Zwitserland!
Je kunt een mailtje sturen naar irisrivella@hotmail.com -
04 Januari 2009 - 14:06
Titia:
Hey Martine!
Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar! Zo te lezen vermaak je je wel prima daar, en heb je de cd met ski-instructies niet meer nodig :-) Heb je een leuke jaarwisseling gehad? Veel plezier de komende tijd, en ik mis je wel hoor als lunchmaatje!
Liefs Titia